Χωριάτικη τυρόπιτα
Μια απλούστατη πίτα με τραγανό φύλλο
Υλικά
800 γραμμ. ζύμη για φύλλολίγο κόρν φλάουρ
400 γραμμ. σκληρή φέτα
1 φλιτζ. του καφέ γάλα
4 αβγά
χοντροτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο για το άλειμμα του φύλλου
Εκτέλεση
Βάζετε τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ και τη θρυμματίζετε με ένα πιρούνι. Ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετετο μείγμα για ½ ώρα σε δροσερό μέρος. Χτυπάτε τα αβγά και τα ρίχνετε μέσα στο τυρί. Ανακατεύετε, ρίχνετε λίγο πιπέρι και αφήνετε για λίγο τη γέμιση στην άκρη.
Χωρίζετε το φύλλο σε δύο ίσα μέρη. Πασπαλίζετε μια λεία επιφάνεια με κορν φλάουρ. Ανοίγετε την πρώτη μπάλα σε φύλλο τόσο μεγάλο που να καλύπτει τον πάτο του ταψιού, τα τοιχώματα και να περισσεύει και λίγο. Το βάζετε μέσα σε καλά λαδωμένο ταψί και το λαδώνετε καλά με ένα πινέλο.
Αδειάζετε μέσα τη γέμιση να σκεπάσει όλη την επιφάνεια και την ισιώνετε με ένα πιρούνι. Αναδιπλώνετε το φύλλο που ήταν εκτός ταψιού. 5. Ανοίγετε το δεύτερο φύλλο σε τέτοιο μέγεθος που να καλύπτει ίσα-ίσα την πίτα. Το τοποθετείτε από πάνω, και με ένα πιρούνι τρυπάμε την πίτα σε διαφορετικά σημεία.
Χαράζετε την πίτα απαλά με ένα μαχαίρι σε μερίδες. Τη λαδώνετε καλά με το υπόλοιπο λάδι. Την ψήνετε στο φούρνο στους 170 βαθμούς με το φούρνο αναμμένο πάνω και κάτω και μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει καλά για περίπου 45-60 λεπτά