Cookies με πιπερόριζα και μέλι
Μια ξεχωριστή γεύση που αξίζει να τη δοκιμάσετε.
Υλικά
4 ½ φλ. αλεύρι1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο
1 φλ. μέλι
2 κ.γλ. τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ)
1 κ.γλ.. μοσχοκάρυδο
1 κ.γλ. κανέλλα
2 κ.γλ. μπέικιν παουντερ
1/2 φλ. γάλα
2 δόσεις βανίλια σκόνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C.Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα, μπέικιν και το αλάτι.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύοντας προσεκτικά για να ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο.
Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι και προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί τόσο όσο να μη κολλάει στα χέρια.Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 1/2 εκ. και με μια φόρμα κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε.
Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν άλλα 5 λεπτά μέχρι να τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα.