Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα κακάο
5 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κάρδαμο
2 μεγάλα αβγά
1 1/2 κούπα γάλα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 κούπα άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω το αλεύρι πολύ καλά και προσθέτω το κακάο, τη ζάχαρη και το κάρδαμο. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα και το γάλα τμηματικά κι ανακατεύω μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός.

Ζεσταίνω λίγο βούτυρο σε τηγάνι κι όταν κάψει, προσθέτω μια κουταλιά από το χυλό, τον ψήνω καλά από τη μια πλευρά και γυρίζω για να ψηθεί κι από την άλλη.

Στο επόμενο στάδιο ετοιμάζω το γλάσο πορτοκαλιού. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την άχνη ζάχαρη με το χυμό κι ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα γυαλιστερό σιρόπι. Αφήνω να κρυώσει ελάχιστα λεπτά και περιχύνω τις σοκολατένιες τηγανίτες μου.