Κοτόπουλο αλα κρεμ με σπανάκι και μανιτάρια
Ένα φαγητό που αγαπάμε
Υλικά
600g κοτόπουλο σε κομματια κομμένο (χρησιμοποίησα μηρούς χωρίς κόκαλα)250 ml κρέμα γάλακτος (μισή κρέμα)
250 ml ζωμό κοτόπουλου
Ένα κρεμμύδι
Τρεις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Μια κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
50 γρ. Φύλλα σπανακιού
100 γραμμάρια μανιταριών
150 γρ τυριού για σχάρα (έχω χρησιμοποιήσει ημι-ωριμασμένο)
Εκτέλεση
Θα ρίξουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μέχρι να καλύψει ελαφρώς τον πυθμένα. Βγάζουμε το κοτόπουλο. Επέλεξα τους μηρούς γιατί είναι πολύ πιο ζουμερό κρέας για αυτή τη συνταγή. Μόλις το κοτόπουλο παρει χρώμα, προσθέστε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι όσο το δυνατόν μικρότερο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση και αφήστε το κρεμμύδι να μαλακωσει πολύ. Μόλις είναι ετοιμο το κρεμμύδι προσθέσουμε τα κομμένα μανιτάρια.Τα έκοψα μόνο στα δύο διότι θέλω μεγάλα κομμάτια. Αφήνουμε τα μανιτάρια να ψηθούν και να συρρικνωθούν.
Μόλις γίνει αυτό, προσθέστε λίγο το ψιλοκομμένο σπανάκι. Προσθέτουμε επίσης το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά μεχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατευουμε και σε λίγο ρίχνουμε και το ζωμό κοτόπουλου.
Αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν θέλει να γίνει ακόμη περίπου 3 έως 4 λεπτά προσθέτουμε τη ρίγανη.
Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι στη γεύση. Και έχουμε ήδη τη συνταγή μας για κοτόπουλο με σπανάκι και μανιτάρια σε μια κρεμώδη σάλτσα.