Νόστιμο κέικ κανέλας με σταφίδες
Μια παραλλαγή της Μικρασιάτικης συνταγής για κανελόπιτα
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
Το ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπεικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
λίγο αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κούπα κοπανισμένα καρύδια
1/2 κούπα δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας
Ζάχαρη άχνη
τριμμένη κανέλα
Εκτέλεση
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπείκιν, την σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε ενα άλλο μπολάκι βάζουμε τις σταφίδες, τα καρύδια, τα δάκρυα σοκολάτας και 1 κουταλιά αλεύρι. Ανακατεύουμε. Στον κάδο του μιξερ, ρίχνουμε το λάδι με την ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό.
Σταδιακά προσθέτουμε στο υγρό μας μείγμα το μείγμα αλευριού και τέλος προσθέτουμε το μείγμα με τα καρύδια, τις σταφίδες και την σοκολάτα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα μακρόστενη για κέικ και αδειάζουμε και στρώνουμε με ενα κουτάλι την ζύμη.
Ψήνουμε το κέικ για 45 -50 λεπτά ή εως ότου μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του να βγαίνει καθαρή. Αφηνουμε το κέικ 10 λεπτά στο φορμάκι να κρυώσει ελαφρώς και στην συνέχεια το βγάζουμε και το αφηνουμε να κρυώσει τελείως. Το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.