Υλικά

500 γρ. πένες
400 γρ. μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
40 ml λευκό κρασί
300 γρ. τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος light
100 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο
2 κ.γ. μουστάρδα απαλή
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 κ.γ. εστραγκόν, αποξηραμένο
60 ml ελαιόλαδο
2 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση


Σε 5 λίτρα νερό που κοχλάζει προσθέτουμε 35 g αλάτι και τις πένες. Βράζουμε για 7’, στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό τους. Αμέσως προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και κρατάμε τα ζυμαρικά ζεστά στην κατσαρόλα.

Σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια, αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 6-8’, να βγάλουν τα υγρά τους.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, το εστραγκόν, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και 100-120 ml από το νερό όπου βράσαμε τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε για 2’, να δέσει η σάλτσα, περιχύνουμε τις πένες, προσθέτουμε το κίτρινο τυρί, 1 κ.σ. μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό και χοντροτριμμένο κίτρινο τυρί.

Tips: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με κονιάκ και το εστραγκόν με ½ κ.γ. πράσινο πιπέρι ή θυμάρι.