Υλικά

500γρ. ριγκατόνι
250γρ. μανιτάρια σε φέτες (φρέσκα ή κονσέρβα)
150γρ. λουκάνικα σε φέτες (χωριάτικα ή όποια προτιμάμε)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
120ml λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
λίγο μπαχάρι σε σκόνη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα (προαιρετικά) ή άλλο σκληρό τυρί

Εκτέλεση


– Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ, αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο μέχρι να πάρουν χρώμα.
– Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
– Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μπαχάρι, “σβήνουμε” με κρασί και σκεπάζουμε το σκεύος αφήνοντας τα υλικά να ψήνονται σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το κρασί.
– Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, σουρώνουμε και ενσωματώνουμε τα ζυμαρικά στο μείγμα μανιταριών-λουκάνικων πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
– Σερβίρουμε και (αν θέλουμε) ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο τυρί.