Υλικά

2 κ.σ κρέμα γάλακτος
1 αβγό
150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
400 γρ. βραστές πατάτες, ελαφρά λιωμένες
1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
φύλλο κρούστας, κομμένο σε 12 κομμάτια
80 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα και το αβγό και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Ανακατεύουμε το τυρί με την πατάτα, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ενσωματώνουμε στο μείγμα με το αβγό.

Αλείφουμε κάθε κομμάτι φύλλου με λίγο λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε πάνω ένα ακόμη κομμάτι φύλλο, αλείφουμε ξανά με βούτυρο και προσθέτουμε ένα τρίτο κομμάτι. Κόβουμε το φύλλο στη μέση κατά μήκος, έτσι ώστε να σχηματιστούν 2 ορθογώνια κομμάτια.

Τοποθετούμε στην άκρη και κατά μήκος 2 κ.σ. από τη γέμιση και τυλίγουμε διπλώνοντας πρώτα την μικρότερη πλευρά προς τα μέσα και στη συνέχεια τυλίγοντας σε ένα ρολό. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα 9 κομμάτια φύλλου.

Τοποθετούμε τις φλογέρες στο ταψί, με την πλευρά που τελειώνει το φύλλο προς τα κάτω. Αλείφουμε την πάνω επιφάνεια με λίγο ακόμη βούτυρο. Ψήνουμε για 20′-25′ μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν καταναλωθούν.