Υλικά

1 τμχ σουπιά
1 τμχ λευκό κρεμμύδι
2 τμχ φρέσκα κρεμμύδια
1 τμχ πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
50 gr πελτέ ντομάτας
200 gr χυμό ντομάτας
Άνιθο
Μαϊντανό
500 gr σέσκουλα
1τμχ αστεροειδή γλυκάνισο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
50 ml λευκό κρασί
Αλάτι, Πιπέρι
Ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά με τα κομμάτια της σουπιάς. Ύστερα προσθέτουμε τον πελτέ και τον γλυκάνισο και σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η σουπιά. Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα σέσκουλα και μαγειρεύουμε ελάχιστα.

Εκτός φωτιάς πρόσθετουμε τα μυρωδικά, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.