Υλικά 

12 πιπεριές Φλωρίνης
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Σκόρδο, 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια, προαιρετικά.
Μπορείτε να τις σερβίρετε με σκόρδο.

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, αφαιρώντας το κοτσάνι και τα σπόρια από το εσωτερικό. Απλώνουμε τις πιπεριές σε λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλατάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 30 λεπτά. Μπορούμε τα τελευταία 5-8 λεπτά να βάλουμε γκριλ, ώστε να μαυρίσει λίγο η σάρκα και να νοστιμίσουν.

Αφήνουμε 10 λεπτά της πιπεριές να κρυώσουν και τις βάζουμε σε σακούλες που κλείνουν καλά. Τις αφήνουμε εκεί να ιδρώσουν και να κρυώσουν ώστε να ξεφλουδίζονται εύκολα.

Αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ σε στρώσεις και βάζουμε ελαιόλαδο και ξύδι μισό-μισό, μέχρι να καλυφθούν οι πιπεριές. Τις διατηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό. Αν το λάδι πήξει, τις αφήνουμε εκτός ψυγείου για λίγο και επανέρχεται.