Υλικά


5 μέτρια κολοκύθια
30 ml Ελαιόλαδο 
12 αυγά (θέλουμε τα ασπράδια)
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο*
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Με ένα πινέλο, λαδώνουμε με το Ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια (πάχους 0,5 εκ), τα αλατίζουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά (όλα τα ασπράδια και τους 8 κρόκους** ), την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, και τα χτυπάμε µε ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι (ανάλογα με το πόσο παχιά θέλουμε να γίνει η ομελέτα επιλέγουμε και το ανάλογο μέγεθος). Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το κουκουνάρι και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά.

* Το κουκουνάρι καβουρδίζεται ως εξής: Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, απλώνουμε τους σπόρους κουκουναριού και τους ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στους 160C στο «πάνω-κάτω» του φούρνου, ώσπου να πάρουν το χρώμα που επιθυμούμε.

** Δεν βάζουμε όλους τους κρόκους γιατί η ομελέτα θα γίνει πολύ σφιχτή.