Πέννες με σάλτσα πιπεριάς και ελιές
Με θυμάρι και σκόρδο
Υλικά
350 γρ. βίδες5-6 πιπεριές
1 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. ελιές
3 σκ. σκόρδο
1κ.γ. θυμάρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανάβουμε το γκριλ. Πλένουμε τις πιπεριές, τις λαδώνουμε και τις βάζουμε κοντά στο γκριλ για μερικά λεπτά, μέχρι να καεί η φλούδα τους και από τις δύο πλευρές. Τις κλείνουμε γιά 2′ σε πλαστική σακούλα και μετά αφαιρούμε εύκολα τη φλούδα τους. Τις χωρίζουμε σε λωρίδες, αφαιρώντας τους σπόρους. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα άφθονο νερό και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το αλάτι.
Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε δύο σκ. σκόρδο, κομμένες στη μέση και τις πιπεριές. Τις σοτάρουμε 3′-4′ ανακατεύοντας και προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις ελιές (αν θέλουμε χωρίς το κουκούτσι) και το θυμάρι .
Τα μαγειρεύουμε για 6′-7′, ανακατεύοντας συχνά. Προς το τέλος προσθέτουμε την τρίτη σκελίδα σκόρδο τριμμένη, δυο κ.σ. ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά στη φωτιά για 2′.