Μπισκότα με καρύδια και σταφίδες
Ένα λαχταριστό κέικ
Υλικά
2½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. βούτυρο ή βιτάμ
3/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 δόσεις βανίλια σκόνη
2 αβγά
2 φλ. κουβερτούρα τριμμένη σε μικρά κομματάκια
1/2 φλ. καρύδια
1/2 φλ. σταφίδες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο ή το βιτάμ με την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια μέχρι το μείγμα γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα ανακατεύοντας ώστε να ενσωματώνονται στο μείγμα κάθε φορά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα με το αλεύρι. Προσθέτουμε τέλος τη σοκολάτα, τις σταφίδες και τα καρύδια.
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και τα βγάζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα.