Υλικά


250 γρ. μπισκότα βανίλιας γεμιστά με κρέμα βανίλιας
1 βανίλια σε σκόνη
400ml γάλα ζαχαρούχο
5ml εκχύλισμα αμυγδάλου
480ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
60 γρ. τρούφα πολύχρωμη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
100 γρ. τρούφα από σοκολάτα ή πολύχρωμη

Εκτέλεση


Θρυµµατίστε µε τα χέρια σας τα µπισκότα µέσα σε ένα µπολ και αφήστε το στην άκρη. Ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα άλλο µεγάλο µπολ µαζί µε τη βανίλια και το εκχύλισµα αµυγδάλου και χτυπήστε τα µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να έχετε ένα πλήρως οµογενοποιηµένο µείγµα.

Ρίξτε στον κάδο του µίξερ την κρέµα γάλακτος και χτυπήστε τη µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) για 5΄ σε δυνατή ταχύτητα, µέχρι να σφίξει και να σχηµατίσει µικρές κορυφούλες στην επιφάνειά της. Ενσωµατώστε τη µισή ποσότητα από τη χτυπηµένη κρέµα γάλακτος µέσα στο µείγµα µε το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω µε µια σπάτουλα σιλικόνης έως ότου οµογενοποιηθεί πλήρως και να έχετε ένα αφράτο µείγµα.

Στη συνέχεια προσθέστε κατά τον ίδιο τρόπο και την υπόλοιπη χτυπηµένη κρέµα γάλακτος, ανακατεύοντας µε απαλές, κυκλικές κινήσεις µε τη σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να ενσωµατωθεί πλήρως. Προσθέστε στο µείγµα την πολύχρωµη τρούφα και τα θρυµµατισµένα µπισκότα ανακατεύοντας ελαφρά µε τη σπάτουλα για να διασκορπιστούν παντού.

Αδειάστε το µείγµα του παγωτού µέσα σε ένα µεγάλο µπολ κατάλληλο για κατάψυξη και καλύψτε το καλά µε διάφανη µεµβράνη. Βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει για τουλάχιστον 6 ώρες ή αν έχετε χρόνο για ένα βράδυ. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάλτε από την κατάψυξη το παγωτό και αφήστε το για 5΄ σε θερµοκρασία δωµατίου.

Μοιράστε µπάλες παγωτού µε ένα σκουπ σε βαθιά πιάτα ή µπολ και σερβίρετε αµέσως, πασπαλίζοντας µε τρούφα.