Κέικ λεμόνι με επικάλυψη κρέμας
Απόλυτο μαμαδίστικο γλυκάκι
Υλικά
100 γραμμάρια γιαούρτι αγελαδινό3 αυγά
250 γραμμάρια ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
400 γραμμάρια αλεύρι
ξύσμα απο 1 λεμόνι
2 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
χυμό από 2 λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
φετoύλες από 1 λεμόνι για διακόσμηση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 πλάκα (85 γραμμαρίων) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚΑνακατεύουμε το γιαούρτι μέσα σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και δουλεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά. Ρίχνουμε το λάδι μαζί με το μπέικιν, το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλή λυόμενη φόρμα διαστάσεων 26εκ. , την πασπαλίζουμε με γαλέτα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και με μια οδοντογλυφίδα, ανοίγουμε τρυπούλες εδώ και εκεί σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Το περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού, αφού προηγουμένως τον έχουμε διαλύσει στη ζάχαρη. Αφήνουμε το πρωτότυπο γλυκό μας για αρκετή ώρα σε δροσερό μέρος, ώσπου να ποτίσει καλά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει λείο. Όταν παγώσουν τα μπισκότα μας αλείφουμε το frosting με ένα μαχαιράκι από πάνω από το κέικ.