Κέικ με φέτα και λιαστή ντομάτα
Ένα υπέροχο, αφράτο ψωμάκι
Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο + 2 κ.σ. για το αλεύρωμα των υλικών100 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο
3 αβγά
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
6 φέτες λιαστή ντομάτα σε κυβάκια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα, και τις λιαστές ντομάτες και τα αλευρώνουμε.Σε μια λεκανίτσα κουζίνας, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε για λίγο με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε εναλλάξ από το μείγμα αλεύρι-μαγιά-αλάτι-πιπέρι-ρίγανη και γάλα, ανακατεύοντας με το μίξερ χειρός αλλά στην πιο σιγανή ταχύτητα.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το μείγμα τυρί-λιαστές ντομάτες που έχουμε αλευρώσει, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια φόρμα κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή έως ότου βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και βγεί καθαρό και στεγνό. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και το ξεφορμάρουμε.