Υλικά

1 μπαγκέτα ψωμί, κομμένη σε φέτες
Μαρμελάδα μήλου (πηχτή – apple butter)
2 μεγάλα μήλα
170γρ. μαλακό τυρί που λιώνει (τύπου μπρι)
½ κούπα καρύδια τριμμένα
Λίγο χυμό από φρέσκο λεμόνι
Μέλι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο. Απλώστε λίγο apple butter – περίπου 1 με 2 κουταλιές – στην μία πλευρά των φετών του ψωμιού και τοποθετήστε τις πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Στη συνέχεια κόψτε το τυρί σε λεπτές φέτες, τοποθετήστε το πάνω στις φέτες του ψωμιού και ψήστε για 5-10 λεπτά – μέχρι το τυρί να λιώσει.

Όσο τα ψωμάκια ψήνονται, κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Ραντίστε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν και αφαιρέστε τα ψωμάκια με το τυρί από τον φούρνο. Τοποθετήστε τις φέτες του μήλου πάνω στα ψημένα ψωμάκια και γαρνίρετε με μέλι και τα καρύδια.