Υλικά

125 γρ αλεύρι
300 ml γάλα
1 αυγό
2 κ.σ. βούτυρο (συν όσο χρειαστεί για το ψήσιμο)
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
1 βανίλια

Γαρνίρισμα
Πραλίνα φουντουκιού, φρούτα, τριμμένο μπισκότο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το αλεύρι, με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Βάζουμε σε μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε το αυγό και χτυπάμε με σύρμα να ενωθεί. Συμπληρώνουμε σταδιακά το γάλα ώσπου να πάρουμε έναν αραιό, ομοιόμορφο χυλό.

Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, αλλά όχι καυτό και ανακατεύουμε. Βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο σε μέγεθος φουντουκιού σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε μια κουταλιά από τον χυλό στο κέντρο και με κυκλικές κινήσεις απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε για 30» δευτερόλεπτα περίπου και γυρίζουμε από την άλλη. Θα ξέρετε ό, τι είναι έτοιμο όταν στέκονται οι άκρες της κρέπας και η ζύμη κάνει φουσκάλες. Μπορείτε να προσθέσετε τα υλικά της γέμισης όσο η κρέπα είναι στο τηγάνι και αφού τη γυρίσετε μια φορά, προκειμένου να ζεσταθεί η πραλίνα και να γίνει πιο ρευστή. Εναλλακτικά, στοιβάξτε τις κρέπες τη μία πάνω στην άλλη και σερβίρετε με τα υλικά στο πλάι, ώστε να βάζει ο καθένας όσο επιθυμεί.