Υλικά

170 ml νερό
1 κλωναράκι βανίλιας
30 ml χυμός λεμονιού
1 κιλό φρέσκα, σκούρα, γλυκά κεράσια
400 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση


Με άφθονο νερό πλένετε τα κεράσια καλά κάτω και απλώστε τα πάνω σε καθαρή πετσέτα και σκουπίστε τα.Χρησιμοποιώντας ένα κερασοκαθαριστή, αφαιρέστε τα κουκούτσια απ’ όλα τα κεράσια, βάλτε τα μέσα στο μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό με τη ζάχαρη και το 1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο στη μέση, το βράζετε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Εφόσον το σιρόπι έχει κρυώσει εντελώς, αφαιρέστε και πετάξτε το κλωνάρι βανίλιας. Χύστε το σιρόπι μέσα στα πολτοποιημένα κεράσια και προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Ρίξτε το μείγμα στην παγωτομηχανη και ακολουθήστε τις οδηγίες του παρασκευαστή σας.

Έπειτα αφήστε να παγώσει το σορμπέ. Θα πάρει γύρω στις 2 ώρες.Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.Μετά από 4 λεπτά βγάζουμε το σορμπέ και ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να σπάμε τον πάγο που δημιουργείται.Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45 λεπτά.

Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το σορμπέ. Ολοκληρώνουμε την διαδικασία, βάζοντας το σορμπέ στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και κατόπιν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.