Παγωτό μπανάνα: Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη
Για έξτρα απόλαυση σερβίρετε το με σιρόπι σοκολάτας και φέτες μπανάνας
Υλικά
4 ώριμες μπανάνες1 κ.σ. χυμό λεμονιού
200 γραμμ ζάχαρη
250 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μπουκιές. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στο μείγμα το γάλα και πολτοποιούμε ξανά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Πριν σφραγίσουμε στις άκρες τη μεμβράνη πιέζουμε να φύγει όσο περισσότερος αέρας γίνεται από το μπολ για να μην οξειδωθεί το χρώμα της μπανάνας. Παγώνουμε καλά το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, προσθέτουμε λίγη λίγη την κρύα κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τότε το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή (ή εναλλακτικά στο μίξερ) και θέτουμε σε λειτουργία μέχρι το παγωτό να πάρει μορφή παχιάς κρέμας, περίπου 20΄. Μεταφέρουμε το παγωτό σε παγωμένο σκεύος και το διατηρούμε στην κατάψυξη.