Yλικά

1 μικρό καρπούζι
4 ποτήρια ζάχαρη
χυμός μισού λεμονιού
2-3 γαρίφαλα
1 βανίλια

Εκτέλεση

Αφαιρέστε τη σάρκα και τη φλούδα αφήνοντας μόνο το άσπρο μέρος του καρπουζιού. Κόψτε σε κομματάκια και βάλτε τα στην κατσαρόλα μαζί με 2 ποτήρια νερό σε δυνατή φωτιά.

Εν συνεχεία αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά και λιώστε τα κομμάτια του καρπουζιού στο μπλέντερ. Τοποθετείστε εκ νέου τα κομμάτια του καρπουζιού στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τα γαρίφαλα και τη βανίλια. Ανακάτεψε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.