Να πούμε πρώτα δυο λόγια για το τι σημαίνει tirami su!!

Σημαίνει «ανέβασέ με», «τράβαμε επάνω» κι όλα αυτά, από την διεγερτική συμπεριφορά του καφέ!!

Αυτό το Τιραμισού που θα φτιάξουμε σήμερα, δεν θα γίνει με κρέμα τυρί, αλλά με γιαούρτι στραγγιστό, είναι ελαφρύ, υγιεινό και σαφώς πιο οικονομικό.

Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε για ένα μεγαλούτσικο πυρέξ, δυο πακέτα σαβαγιάρ, μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό, κανέλα, κακάο, τριμμένη σοκολάτα υγείας, δυο πακέτα των 200 γρ κρέμα γάλακτος και ένα γεμάτο φλυτζάνι άχνη ζάχαρη, επίσης θα χρειαστούμε δυο φλυτζάνια καφέ της αρεσκείας σας, εγω έβαλα εσπρέσο.

Χτυπάμε πρώτα την κρέμα γάλακτος, που πρέπει να είναι από το ψυγείο, με την άχνη ζάχαρη για να γίνει μια σφιχτή σαντιγί, μόλις σφίξει ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε με την σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.

Τώρα, στο πυρέξ που θα το βάλουμε, στρώνουμε τα μπισκότα μας, αφού τα βρέξουμε με τον καφέ, τα πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα και βάζουμε από πάνω το μισό απ το υλικό μας, μετά βάζουμε πάλι μια στρώση σαβαγιάρ ποτισμένα στον καφέ, πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.

Μετά πασπαλίζουμε με το κακάο να γίνει ένα στρώμα και από πάνω σκορπίζουμε λίγη τριμμένη σοκολάτα υγείας, το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δυο τρεις ώρες, αν μείνει και μια νύχτα ακόμα καλύτερα.

Μετά; φάτε και … απογειωθείτε!!!!!!!