Υλικά

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 ½ ποτήρι ζεστό γάλα
2 αυγά
800 γραμμάρια μπρόκολο
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 φλιτζάνια τσαγιού κασέρι τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι. Το σοτάρουμε καλά και αδειάζουμε μέσα 1 ½ ποτήρι ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά πηχτή μπεσαμέλ.

Μόλις γίνει πηχτή, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2 αυγά ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτουμε 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και αμέσως μετά το τριμμένο κασέρι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι. Κόβουμε τα μπρόκολα σε μικρές φούντες, τις ντομάτες σε κυβάκια και τα ζεματάμε σε μια κατσαρόλα για 5-7 λεπτά.

Κατόπιν τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι ώστε να φύγουν τα νερά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου. Ρίχνουμε πάνω από τα μπρόκολα τη μπεσαμέλ που φτιάξαμε.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.