Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια
Μια λαχταριστή συνταγή
Υλικά
500 γραμμάρια ζυμαρικά τορτελίνιΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
10 κλωνάρια μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
λίγο ζάχαρη
5 ντομάτες ώριμες
250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και φυλάμε σε ζεστό μέρος. Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι λίγο, πιπέρια, τη ζάχαρη, λίγο νερό από το βρασμό (από τα τορτελίνια) και βράζουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας και να μειωθεί ο όγκος της. Ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με τα τορτελίνια σε μία κατσαρόλα ή μπολ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από το βρασμό και βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα. Σερβίρουμε τα τορτελίνια με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι. Για να απολαύσουν το πιάτο τα παιδιά καλό είναι να το πασπαλίσετε με το αγαπημένο τους τριμμένο τυρί.