Υλικά για κράκερς τυριού

225 γρ. ‏τριμμένο τσένταρ
4 κ.σ. ‏ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. ‏αλάτι
1 φλιτζ. ‏αλεύρι
2 κ.σ. ‏παγωμένο νερό

Συνταγή για κράκερς τυριού

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε καλά με ένα μίξερ το τυρί , το βούτυρο και το αλάτι.
  • Όταν αναμειχθούν προσθέστε το αλεύρι και το παγωμένο νερό (1 κουταλιά κάθε φορά για το νερό). Ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Δείτε τη ζύμη σας και αν είναι πολύ στεγνή προσθέστε λίγο παγωμένο νερό.
  • Χωρίστε τη ζύμη στα 2 και πλάστε 2 στρογγυλά κομμάτια.
  • Καλύψτε τα με λαδόκολλα και τοποθετήστε τα στο ψυγείου για 30 λεπτά.
  • Κατόπιν βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε την ώστε να σχηματίσει η κάθε μία ένα μεγάλο δίσκο με πάχος 1/2 εκατοστό.
  • Κατόπιν κόψτε με τη βοήθεια ενός χάρακα κάθε ζύμη σε μικρά τετραγωνάκια φροντίζοντας να κάνετε μια μικρή τρυπούλα στο κέντρο κάθε κομματιού που θα το βοηθήσει στο ψήσιμο. Τ
  • οποθετήστε κάθε κομματάκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε τα στο φούρνο για 13 λεπτά.