Υλικά για λαζάνια με πιπεριές

1 συσκευασία (500γρ.) λαζάνια με αβγό που δεν χρειάζονται βράσιμο,
½ κιλό κιμά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 μεγάλες τριμμένες ντομάτες
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε τετραγωνάκια
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε τετραγωνάκια
1 καρότο τριμμένο
2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
½ κουταλάκι ζάχαρη
½ φλ. κοχλαστό νερό
1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί
¾ φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
250ml κρέμα γάλακτος
1 ½ κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Συνταγή για λαζάνια με πιπεριές

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε τον κιμά και όταν ασπρίσει, βάζετε τις πιπεριές, το καρότο και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σβήνετε με το κρασί. Βράζετε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ακολούθως, ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζετε για ακόμα 4-5 λεπτά. Μετά βάζετε ένα σουρωτήρι σε ένα μπολ (για να κρατήσετε τα υγρά) και ρίχνετε μέσα τον κιμά να στραγγίσει εντελώς.
  • Βάζετε τον στραγγισμένο κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το 1 φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνετε το ½ φλ. χυμό ντομάτας και καλύπτετε όλη την επιφάνειά του.
  • Κατόπιν, κάνετε τρεις στρώσεις με φύλλα από λαζάνια και δυο στρώσεις από τον κιμά.
  • Δηλαδή, απλώνετε το 1/3 των φύλλων από τα λαζάνια πάνω από την ντομάτα και στρώνετε το 1/3 της γέμισης σε όλη την επιφάνεια.
  • Απλώνετε άλλη μια στρώση φύλλα από λαζάνια και ρίχνετε τον υπόλοιπο κιμά και τελειώνετε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Περιχύνετε τα λαζάνια με τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας, με τα υγρά που κρατήσατε από τη γέμιση, την κρέμα γάλακτος και σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, το ξεσκεπάζετε και σκορπάτε στην επιφάνεια την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Ξαναβάζετε το φαγητό στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και ροδίσουν τα λαζάνια.