Υλικά για πέννες με ψητή κολοκύθα

400 γρ. ζυμαρικά πέννες
800 γρ. περίπου κολοκύθα κίτρινη
4 χοντρές φέτες μπέικον
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φασκόμηλο
1 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Συνταγή για πέννες με ψητή κολοκύθα

  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 200ο. Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε κύβους-μπουκιές.
  • Τη βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και την πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει (περ. 45′) ανακατεύοντας 2 φορές τα κομμάτια.
  • Καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι σε τηγανάκι, με προσοχή γιατι αρπάζει εύκολα.
  • Βάζουμε νερό με αλάτι να βράσει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
  • Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  • Το αφήνουμε να σωταριστεί μέχρι να γίνει τραγανό, αλλά να μην στεγνώσει, περίπου 4′-5′.
  • Αδειάζουμε λίγο από το λίπος του και προσθέτουμε στο τηγάνι το φασκόμηλο και την ψημένη κολοκύθα.
  • Σωτάρουμε 2′ ακόμα ανακατεύοντας με σπάτουλα και προσθέτουμε το κουκουνάρι.
  • Δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε.
  • Εχουμε στραγγίξει τις πέννες και τις ρίχνουμε στο σκεύος με το μπέικον και την κολοκύθα, μαζί με 2 κ.σ. από το νερό τους και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατεύουμε στη φωτιά για 1′-2′ και σερβίρουμε αμέσως με παρμεζάνα.