Κέικ με μέλι, γιαούρτι και άρωμα λεμονιού
Ένα κέικ χωρίς ζάχαρη με άρωμα λεμονιού
Υλικά για το κέικ με μέλι, γιαούρτι και άρωμα λεμονιού
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις250 γρ μέλι
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
80 ml φυτικό λάδι
3 αβγά
2 λεμόνια, ξύσμα
1 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
1 κγ σόδα
Μια πρέζα αλάτι
Συνταγή για το κέικ με μέλι, γιαούρτι και άρωμα λεμονιού
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπάμε για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά, το μέλι και το λάδι στο μίξερ.
- Ξύνουμε τη φλούδα των λεμονιών και τη προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το γιαούρτι και χτυπάμε για άλλα δυο λεπτά.
- Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη ζύμη.
- Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε μια φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.