Υλικά για το κέικ με μέλι, γιαούρτι και άρωμα λεμονιού

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ μέλι
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
80 ml φυτικό λάδι
3 αβγά
2 λεμόνια, ξύσμα
1 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
1 κγ σόδα
Μια πρέζα αλάτι

Συνταγή για το κέικ με μέλι, γιαούρτι και άρωμα λεμονιού

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Χτυπάμε για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά, το μέλι και το λάδι στο μίξερ.
  • Ξύνουμε τη φλούδα των λεμονιών και τη προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το γιαούρτι και χτυπάμε για άλλα δυο λεπτά.
  • Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη ζύμη.
  • Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε μια φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.