Υλικά για πατάτες στο φούρνο με θυμάρι

4 μεγάλες πατάτες
1/2 φλ. μουστάρδα (κατά προτίμηση βιολογική)
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, που θα ψιλοκόψετε ή ένα κουταλάκι ξηρό
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

Συνταγή για πατάτες στο φούρνο με θυμάρι

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρυπάτε τις πατάτες με ένα πιρούνι και τις βάζετε ολόκληρες στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
  • Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Όταν οι πατάτες σας κρυώσουν (ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε), τις κόβετε σε ροδέλες μετρίου πάχους και τις ανακατεύετε με το μείγμα μουστάρδας μέχρι να καλυφθούν καλά.
  • Απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις βάζετε ξανά στο ζεστό φούρνο.
  • Τις αφήνετε να ψηθούν για ακόμα 20 λεπτά, γυρνώντας τες στη μέση του μαγειρέματος.
  • Όταν είναι έτοιμες, τις βάζετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.