Υλικά για τηγανίτες με πράσσα

2 πράσα
1 ποτήρι νερό
2 αβγά
250 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια τριμμένη φέτα
1 κρέμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
κύμινο, αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για τηγανίτες με πράσσα

  • Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα ζεματάμε στο βραστό νερό για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το κουρκούτι.
  • Ρίχνουμε τη φέτα στο αλεύρι, το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι, αλάτι, κύμινο, προσθέτουμε τα δύο αβγά και μια πρέζα σόδα.
  • Κατόπιν ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Βγάζουμε τα πράσα από τη κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε από το ζουμί τους, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε στο κουρκούτι.
  • Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για να τηγανίσουμε τις τηγανίτες μας.
  • Πετάμε στο καυτό λάδι κουταλιές κουρκούτι μας και αφήνουμε να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά, τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές.