Υλικά για κουλουράκια με κακάο και μπανάνα

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρουτοχυμός με πορτοκάλι, μήλο και βερίκοκο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζαχάρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 1/2 μπανάνα πολτοποιημένη
1 κουτάλι της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
4 φλιτζάνια του τσαγιού φαρίνα

Συνταγή για κουλουράκια με κακάο και μπανάνα

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τον χυμό, την ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα, το κακάο, την μπανάνα πολτοποιημένη στο μπλέντερ (ή με πιρούνι) και το αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μια ζύμη λεία και να μη κολλάει στα χέρια, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
  • Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
  • Τα τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (στις αντιστάσεις πάνω – κάτω), ανάλογα με τον φούρνο μας.