Υλικά για μακαρονάδα με κιμά και μελιτζάνα


500 γραμ. σπαγγέτι
4 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
μία φορά περασμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
6 ώριμες ντομάτες κομμένες σε καρεδάκια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
½ ματσάκι μαϊντανό

Συνταγή για μακαρονάδα με κιμά και μελιτζάνα

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες.
  • Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Τις βάζουμε σε μ πολ, τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, στους 200 C για 8’-10’, να μαλακώσουν.
  • Τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5’, σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε 2’-3’ να πάρει βράση.
  • Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3’-4’, να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.
  • Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά.