Υλικά για σοκολατάκια με κάστανο


20 κάστανα βρασμένα ολόκληρα (η προβρασμένα εμπορίου)
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη,
1 κ.σ. ηλιέλαιο
2 κ.σ. κονιάκ (λικέρ κρέμα ή γκράν μαρνιέ)

Συνταγή για σοκολατάκια με κάστανο

  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κονιάκ κι ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε τη σοκολάτα στο μπεν μαρι σε πολύ χαμηλή φωτιά να την κρατάει ζεστή και υγρή.
  • Ένα ένα καθαρισμένο ολόκληρο το κάστανο το βουτάμε στη σοκολάτα να ντυθεί γύρω γύρω.
  • Ακουμπάμε τα σοκολατένια κάστανα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κι αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  • Τα διατηρούμε αεροστεγώς κλεισμένα σε δροσερό σημείο.