Υλικά για σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ

Μερίδες 10

Για την κρέμα
1 1/2 lt ρόφημα Σόγιας χωρίς ζάχαρη
100 ml κρέμα μαγειρικής
150 γρ. βούτυρο
130 γρ. αλεύρι
3 κρόκους αυγού
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Για τα ζυμαρικά
400 γρ. πέννες
10 φέτες μπείκον
5 φέτες ζαμπόν
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. γκούντα τριμμένο

Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ

  • Σε μια κατσαρόλα βράζεις τα ζυμαρικά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνεις το βούτυρο, προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις.
  • Στη συνέχεια ρίχνεις το ρόφημα σόγιας και ανακατεύεις μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Προσθέτεις το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και αποσύρεις από τη φωτιά.
  • Σε ένα τηγάνι σωτάρεις τα αλλαντικά.
  • Σουρώνεις τα ζυμαρικά και προσθέτεις τα αλλαντικά και λίγη ποσότητα από το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτεις τα τυριά και την φυτική κρέμα και ανακατεύεις ξανά.
  • Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτεις 3 κρόκους αβγών και ανακατεύεις.
  • Σε ένα πυρέξ βάζεις στη βάση τριμμένο τυρί και από πάνω το μείγμα με τα ζυμαρικά.
  • Περιχύνεις την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζεις ξανά με τριμμένο τυρί.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 – 35 λεπτά.