Υλικά για τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 240 γραμμάρια
Αυγα 2 φρέσκα
Φέτα 400 γραμμάρια
Ελαιολαδο 160 ml
Γιαούρτι Στραγγιστό 1 κεσεδάκι
Αλατι 1 πρέζα
Πιπέρι 1 πρέζα
Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας

Για το πασπάλισμα

Σουσαμι 

Συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι

  • Αρχικά σε μία λεκάνη χτυπάμε το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
  • Θρυμματίζουμε στο μείγμα την φέτα με τα χέρια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ.
  • Σιγά σιγά βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά, φροντίζοντας παράλληλα να ανακατεύουμε καλά.
  • Αν το μείγμα βγει σφιχτό προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό και ανακατεύουμε παράλληλα.