Υλικά για κέικ σοκολάτας με κακάο και πορτοκάλι

220γρ ηλιέλαιο ή φυτική μαργαρίνη
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230γρ καστανή ζάχαρη
2 αυγά
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
30γρ κακάο χωρίς ζάχαρη
140γρ χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από τα πορτοκάλια (θα χρειαστείτε περίπου 2 πορτοκάλια)

Συνταγή για κέικ σοκολάτας με κακάο και πορτοκάλι

  • Σε ένα μίξερ χειρός ανακατέψτε την ζάχαρη με τα αυγά.
  • Αφού “αφρατέψουν” προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά! Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.