Υλικά για πατατοσαλάτα με βραστά αβγά και τόνο

500 γρ. πατάτες
5 βρασμένα αβγά κομμένα στα τέσσερα
1 ½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 μέτριες ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουτί τόνο στραγγισμένο και χωρισμένο σε μικρά κομμάτια με το πιρούνι
1 φλ. μαγιονέζα
Αλάτι
πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα
2 κ.σ. το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι + 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο + 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Συνταγή για πατατοσαλάτα με βραστά αβγά και τόνο

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  • Βάζουμε 4 φλ. νερό με 1 κ.σ. αλάτι να πάρει βράση και βράζουμε τις πατάτες.
  • Πρέπει να τρυπιούνται εύκολα με ένα μυτερό μαχαίρι αλλά να μη λιώσουν.
  • Τις μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά και να κρυώσουν.
  • Τις βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
  • Πλένουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
  • Τις προσθέτουμε στις πατάτες μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον τόνο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα 2/3 της μαγιονέζας.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι να μην διαλυθούν τα υλικά.
  • Αραδιάζουμε στην επιφάνεια τα κομμένα βραστά αβγά και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα.
  • Ανακατεύουμε και πάλι ελαφρά.
  • Γαρνίρουμε πασπαλίζοντας με το μείγμα κρεμμυδάκι –άνηθος –ξύσμα λεμονιού.