Υλικά για ταλιατέλες με κιμά και άσπρη σάλτσα

1 πακέτο ταλιατέλες
1 κύβο ζωμό κότας
½ κιλό κιμά χοιρινό και κοτόπουλο
1 φλ. κρέμα γάλακτος
6 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 πρέζα κανέλα
½ κουταλάκι μπαχάρι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για ταλιατέλες με κιμά και άσπρη σάλτσα

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε μπόλικο νερό, προσθέτετε αλάτι και τον κύβο ζωμού κότας και βράζετε τις ταλιατέλες.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά.
  • Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και το μπαχάρι.
  • Όταν μαραθούν τα μανιτάρια, προσθέτετε το κρασί.
  • Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Αναμιγνύετε τις ταλιατέλες μαζί με τη σάλτσα.