Υλικά για σουφλέ σπανάκι

800γρ. σπανάκι φρέσκο
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak
αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ
4 κοφτές κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak
4 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
2 ποτήρια γάλα φρέσκο, ζεστό
½ ποτήρι Κρέμα Γάλακτος 
300γρ. τριμμένα τυριά διάφορα 
1 αβγό
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Συνταγή για σουφλέ σπανάκι

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και μαραίνετε το πράσο με τα κρεμμυδάκια.
  • Προσθέτετε το σπανάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε μέχρι να μαραθεί.
  • Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
  • Ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ σαν βάση: Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό.
  • Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σταδιακά, ανακατεύοντας με αβγοδάρτη, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνετε και το αβγό και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις.
  • Ρίχνετε στη μπεσαμέλ το σπανάκι με τα πράσα κι ανακατεύετε.
  • Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε στο ζεστό φούρνο για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ.