Υλικά για μελομακάρονα

350 γρ. αλεύρι
120 γρ. λάδι
75 γρ. ζάχαρη
50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
3 γρ. κανέλα σε σκόνη
3 γρ. γαρίφαλο τριμμένο
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 γρ. αμμωνία
120 γρ. καρυδόψιχα
100 γρ. μέλι

Για το πασπάλισμα
120 γραμ καρυδόψιχα
100 γραμ μέλι

Για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
150 γραμ νερό
60 γρ.γλυκόζη
1 γρ. βανίλια
50 γρ. μέλι

Συνταγή για μελομακάρονα

  • Ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη για 4-5 λεπτά.
  • Τέλος προσθέτετε το μέλι και όταν κρυώσει τη βανίλια.
  • Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή.
  • Πλάθετε μικρά οβάλ μακρόστενα μπαλάκια.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο και τοποθετείτε τα μελομακάρονα σε ταψί.
  • Τα ψήνετε για 12-15 λεπτά περίπου.
  • Όταν βγάλετε τα μελομακάρονα από το φούρνο τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι για 1-2 λεπτά.
  • Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.
  • Περιχύνετε το μέλι και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.