Υλικά για σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και μπέικον

1 πακέτο πέννες
½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
250 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. τυρί καπνιστό τριμμένο
150 γρ. μπέϊκον ψιλοκομμένο
150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
2 ντομάτες σε ροδέλες
250 γρ. κρέμα γάλακτος

Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και μπέικον

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά, σουρώνουμε και βουτυρώνουμε.
  • Σοτάρουμε το μπέϊκον και το ζαμπόν σε λίγο βούτυρο και το ανακατεύουμε μαζί με τα ζυμαρικά.
  • Σε ένα πυρίμαχο βάζουμε τις μισές ντομάτες κάτω, από πάνω τα ζυμαρικά με το ζαμπόν και το μπέικον και τα μισά τυριά.
  • Στη συνέχεια στρώνουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, τη κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα τυριά.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.