Υλικά για γεμιστές πατάτες με κιμά και τυρί

4 μέτριες πατάτες
250 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι τσένταρ ή τυρί που λιώνει ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για γεμιστές πατάτες με κιμά και τυρί

  • Τρυπήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι και βάλτε τις στο φούρνο να ψηθούν.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τον κιμά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Αφαιρέστε προσεκτικά το πάνω μέρος της πατάτας και αδειάστε το περιεχόμενό τους με ένα κουτάλι.
  • Σε ένα μπολ βάλτε το εσωτερικό της πατάτας, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και λιώστε τα καλά με ένα πιρούνι.
  • Φυλάξτε στην άκρη μισό φλιτζάνι τυρί για το γαρνίρισμα στο τέλος.
  • Μοιράστε το μείγμα στις πατάτες και πασπαλίστε με το τυρί.
  • Ψήστε για λίγο στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.