Υλικά για σπανακοτυρόπιτα

200γρ. σπανάκι
175 γρ. λιαστές τομάτες
100γρ. τυρί φέτα
2 αυγά
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Συνταγή για σπανακοτυρόπιτα

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βράστε με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα το σπανάκι (μέχρι να μαλακώσει λιγάκι).
  • Αφήστε το λιγάκι να κρυώσει και στη συνέχεια στραγγίξτε όσο νερό περισσεύει και κόψτε το σε χοντρά κομμάτια.
  • Κόψτε επίσης τις τομάτες σε μεγάλα κομμάτια και ανακατέψτε τις καλά σε ένα μπολ με το σπανάκι, τη φέτα και τα αυγά.
  • Ανοίξτε με προσοχή το ένα φύλο κρούστας μέσα ένα λαδωμένο ταψί.
  • Λαδώστε το ελάχιστα και από πάνω και τοποθετήστε λίγο από το μείγμα πάνω στο φύλλο.
  • Συνεχίστε με το δεύτερο και τρίτο φύλλο και κάντε την πίτα όσες στρώσεις εσείς θέλετε.
  • Προγραμματίστε τον φούρνο στους 180ο και ψήστε την πίτα για περίπου 30 λεπτά μέχρι το φύλλο να χρυσίσει και να γίνει τραγανό.