Υλικά για αυγόπιτα με γαλοπούλα

600γρ. φύλλο για πίτες
500γρ. φέτα
250 γρ. γραβιέρα
8 αβγά
250 γρ. γαλοπούλα
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο, ανακατεμένο με ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο για το άλειμμα
⅓ φλιτζανιού γάλα
λίγο πιπέρι

Συνταγή για αυγόπιτα με γαλοπούλα

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τρίβετε τα τυριά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Χτυπάτε τα 7 αυγά και τα ανακατεύετε στο τυρί.
  • Προσθέτετε τα 250 γρ. γαλοπούλας που έχετε ψιλοκόψει.
  • Προσθέτετε λίγο πιπέρι και τρεις κουταλιές της σούπας από το μίγμα βούτυρου λαδιού.
  • Ξεδιπλώνετε το φύλλο και το σκεπάζετε με μια νωπή πετσέτα να μην ξεραθεί όση ώρα δουλεύετε.
  • Λαδώνετε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί αλείφετε δύο φύλλα με το μίγμα βούτυρου λαδιού και τα στρώνετε έτσι ώστε να περισσεύουν οι άκρες τους.
  • Υπολογίζετε άλλα δύο φύλλα για να σκεπαστεί η πίτα στο τέλος και χωρίζετε το μίγμα του τυριού να αντιστοιχεί σε όσα φύλλα μένουν.
  • Σκορπίζετε λίγο μίγμα στην πρώτη στρώση φύλλου και το σκεπάζετε με άλλο φύλλο τσαλακώνοντάς το έτσι ώστε να χωρέσει όλο στο ταψί.
  • Βουτυρώνετε το φύλλο και συνεχίζετε να στρώνετε φύλλα και μίγμα τυριού εναλλάξ.
  • Όταν μείνουν τα δύο τελευταία φύλλα, φέρνετε από πάνω τα πρώτα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και τα ραντίζετε με λίγο νερό.
  • Στρώνετε από πάνω τα δύο φύλλα που έχετε κρατήσει αλείφοντάς τα ενδιάμεσα.
  • Χτυπάτε το τελευταίο αβγό με το γάλα και αλείφετε την επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνετε την πίτα στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 50-60 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζετε την πίτα και την αφήνετε λίγο να κρυώσει.
  • Για να σερβίρετε, την αναποδογυρίζετε πάλι και την κόβετε.