Υλικά για μελομακάρονα για διαβητικούς

200γρ.χυμό πορτοκάλι
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
150γρ.ελαιόλαδο
1 1/2 κ.σ. ( 6 γρ.) στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ( 1 κουτάλι στέβια=3 κουτάλια ζάχαρη)
1/2 κ.γλ.γαρίφαλο
1 κ.γλ. κανέλα
1/4 κ.γλ τζίτζερ σκόνη
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
150 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
280-300 γρ. φαρίνα ολικής
μια πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 φλ.τσ νερό
2 ξυλάκια κανέλα
3 καρφάκια γαρίφαλο
1 πορτοκάλι κομμένο στα 4
3 κ.σ. ( 6 γρ.) στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
1/2 φλ.τσ. σιρόπι αγαύης

Συνταγή για μελομακάρονα για διαβητικούς

  • Πρώτα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι για να κρυώνει.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό,κανέλα γαρίφαλα το πορτοκάλι καλά πλυμένο και κομμένο στα 4 και την αγαύη.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά και λίγο πριν το βγάλουμε απο την φωτιά προσθέτουμε την στέβια και ανακατεύουμε πολύ καλά
  • Δεν το σουρώνουμε ακόμα το αφήνουμε έτσι να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε την ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι και την φαρίνα ολικής.
  • Με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Μετά βάζουμε το σιμιγδάλι και την φαρίνα και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι ώστε να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα πατώντας απο πάνω με τον τρίφτη στο ψιλό ώστε να κάνει τρυπούλες
  • Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.
  • Σουρώνουμε το σιρόπι μας και όπως είναι καυτά τα μελομακάρονα τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι.
  • Μετράμε έως το 10 από την 1 μεριά τα γυρίζουμε και ξανά μετράμε εως το 10 και τα βγάζουμε
  • Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένο καρύδι και λίγο σιρόπι αγαύης
  • Αν τα θέλουμε μπουκίτσες σοκολατένιες τα πλάθουμε πιο μικρά, τα βουτάμε στο σιρόπι, τα βάζουμε σε σχάρα και λιώνουμε σοκολάτα με στέβια
  • Τα βουτάμε μέσα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα ρίχνουμε απο πάνω λίγο καρυδάκι και τα αφήνουμε να σφίξει η σοκολάτα