Υλικά για τηγανίτες μπανάνας

(για περίπου 8-10 μικρές τηγανίτες)
1 ώριμη μπανάνα
2 αβγά
1/4 του φλιτζανιού φαρίνα (γίνονται εξίσου ωραίες και με αλεύρι για όλες της χρήσεις, απλά δεν φουσκώνουν τόσο πολύ.)

Συνταγή για τηγανίτες μπανάνας

  • Πολτοποιούμε η μπανάνα στο μπλέντερ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Ζεσταίνουμε την κρεπιέρα ή βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι πολύ λίγο βούτυρο να κάψει.
  • Με μια κουτάλα παίρνουμε μείγμα και το ρίχνουμε στην κρεπιέρα (ή τηγάνι) σχηματίζοντας μικρούς κύκλους.
  • Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά (η πάνω πλευρά θα αρχίσει να κάνει φουσκάλες), γυρίζουμε την τηγανίτα από την άλλη.
  • Γαρνίρουμε με ότι θέλουμε και απολαμβάνουμε…
  • Αυτές οι τηγανίτες γίνονται λεπτές με ένα ελαφρύ άρωμα μπανάνας. Επειδή δεν έχουν ζάχαρη πρέπει η μπανάνα να είναι ώριμη (άρα και πιο γλυκιά). 
  • Μπορείτε να βάλετε πάνω μέλι και κανέλα