Υλικά για μπισκότα βουτύρου για τον Άγιο Βασίλη

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κοφτή σκόνη βανίλιας
  • 250 γρ. αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • 60 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Συνταγή για μπισκότα βουτύρου για τον Άγιο Βασίλη

  • Χτυπάτε σε ένα μπολ το βούτυρο αγελάδος με τη ζάχαρη για να αφρατέψει η ζύμη και να πάρει όγκο.
  • Προσθέτετε την βανίλια. Ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι και ζυμώνετε για να γίνει μια απαλή και σφιχτή ζύμη.
  • Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ και κάνετε στρογγυλά μπισκότα. Τα βάζετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί .
  • Τα ψήνετε στο κέντρο του φούρνου στους 200 βαθμούς για 10 -15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα αφήνετε στο ταψί να κρυώσουν για 2 – 3 λεπτά και τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Ρίχνετε με κουταλάκι λίγη σοκολάτα σχηματίζοντας σχέδια.
  • Βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.