Υλικά για σαντορινιούς κουραμπιέδες 

  • 1kg βούτυρο γάλακτος
  • Ζάχαρη άχνη
  • 1 συσκευασία (περίπου 250gr) αμύγδαλα
  • ½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  • Περίπου 1 ½ kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκος αυγού

Συνταγή για σαντορινιούς κουραμπιέδες 

  • Ψιλοκόβω τα αμύγδαλα, τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι και τα καβουρδίζω (μην καούν γιατί θα αλλοιώσουν τη γεύση).
  • Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με μία χούφτα ζάχαρη άχνη για 20 λεπτά περίπου
  • Στο μίγμα αυτό, ρίχνω τα αμύγδαλα, το κονιάκ, το αλεύρι και τον κρόκο και ανακατεύω καλά, να γίνει μία όμορφη ζύμη.
  • Ψήνω στον αέρα του φούρνου για 15 λεπτά (180-190 βαθμούς).
  • Με το που βγουν και είναι καυτά, ραντίζω με λίγο ανθόνερο (προσοχή μην πέσει πολύ και πικρίσει) και πασπαλίζω αμέσως με ζάχαρη άχνη.