Υλικά για σουφλέ πατάτας με μπέϊκον

  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κύβος ζωμός λαχανικών
  • 300 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. γκούντα, τριμμένο
  • 5 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • Αλάτι, φρεκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για σουφλέ πατάτας με μπέϊκον

  • Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν ελαφρά.
  • Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε πολύ καλά.
  • Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί με τη μαργαρίνη, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και στρώνουμε τις πατάτες.
  • Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το τεμάχιο κύβο ζωμού λαχανικών και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
  • Αποσύρουμε το μείγμα του ζωμού από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον, το γκούντα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις πατάτες.
  • Ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40΄-45΄.