Υλικά για Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κοτόπουλο

  • 1 κοτόπουλο (2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
  • 1 κύβος για Ζυμαρικά
  • 1 πακέτο (500 γρ.) μακαρόνια χοντρά
  • 4 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1/2 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κοτόπουλο


  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στη μαργαρίνη και σε 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε το ζωμό από τον κύβο για Ζυμαρικά, το ντοματάκι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και 4 φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου.
  • Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο, σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (καυτό).
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια μαζί με το κοτόπουλο και την πλούσια σάλτσα του και πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.